Kittenbeleid

Wij doen er alles aan om gezonde, sociale en mooie Maine Coon kittens te fokken. Hieronder lees je wat je van ons kunt verwachten als je een kitten aanschaft, wat we van jou verwachten, en hoe je contact op kunt nemen als je interesse hebt in een kitten of een specifieke combinatie. Als je op de hoogte wilt blijven van beschikbare kittens, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan een e-mail als er kittens beschikbaar zijn. 

Wat kun je van ons verwachten?

We doen er alles aan om gezonde kittens te fokken. We proberen erfelijke en besmettelijke ziekten zoveel mogelijk te weren uit onze cattery. Al onze katten worden regelmatig getest op Fiv/Felv en eventuele parasieten, en krijgen vanaf de leeftijd van één jaar iedere twee jaar een HCM/PKD echo. Ook nemen we met met alle katten een DNA test af (met o.a. PKDef, HCM-1, SMA en bloedgroepbepaling) en testen we op Patella Luxatie.

De kittens verblijven de eerste 3 tot 4 weken na de geboorte samen met mama in onze slaapkamer. Zo hebben mama en kittens alle rust om een goede start te maken. Vanaf een leeftijd van ongeveer 4 weken verblijven ze in de woonkamer.  Zo kunnen ze goed wennen aan het gezelschap van mensen, andere katten en de dagelijks gezelligheid van ons huis. Zo wennen ze ook aan vreemde geluiden (bijv. een stofzuiger), en kunnen ze, wanneer ze er klaar voor zijn, ook genieten van onze afgesloten tuin. Ook knuffelen en spelen we natuurlijk veel met ze!

Als de kittens mogen verhuizen, rond de leeftijd van 15-16 weken, zijn ze volgens schema ontwormd, tweemaal ingeënt en ontvlooid. Kittens die later niet voor de fok worden ingezet worden rond de leeftijd van 14 weken gecastreerd. Niet alle kittens worden zo maar voor de fok verkocht.

De kittens krijgen bij het verhuizen een Europees dierenpaspoort met daarin alle gezondheidsinformatie, een stamboom van Felikat (Fife) en een leuk kittenpakket met speeltjes en eten voor de eerste dagen mee. De prijs van een kitten is €1100,-. Voor fokkers gelden andere prijzen. Deze prijzen zijn op aanvraag.

Ook na de verhuizing van een kitten blijven we graag betrokken. We vinden het leuk om regelmatig foto’s te krijgen om te zien hoe het kitten zich ontwikkeld en of het kitten gezond is. Ook staan we voor je klaar als je vragen hebt. 

 

Wat verwachten we van jou?

Liefde, heel veel liefde! 🙂
We willen graag dat de kittens in een warm en fijn forever home terecht komen, waar hij/zij veel tijd kan doorbrengen met de nieuwe eigenaar en/of een soortgenootje. Maine Coons zijn niet graag alleen, en brengen graag veel tijd door met hun baasje of een soortgenootje.

Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat de kat alle nodige (medische) zorg krijgt. Een kat houden is niet goedkoop, houd hier rekening mee bij de aanschaf. Zet bijvoorbeeld iedere maand een klein bedrag opzij, of neem een huidsdierenverzekering. De lange haren van een Maine Coon moeten regelmatig gekamd en geborsteld worden. Ook verwachten we dat de kat de jaarlijkse intenting en gezondheidscheck krijgt. 

De kat mag niet zonder toezicht naar buiten. De kat mag alleen naar buiten als dat veilig kan in een afgesloten tuin, ren of afgesloten balkon. 

Heb je interesse in een kitten?

We werken niet met een wachtlijst. De eerste 10 weken na geboorte staan alle kittens altijd in optie. Dan kun je als liefhebber nog geen aanvraag doen. We gaan pas op zoek naar butlers als de kittens 10 weken oud zijn. Dit doen we om verschillende redenen: als ze nog zo jong zijn kunnen we potentiële butlers nog niets vertellen over hun karakter en ze zijn ze nog heel kwetsbaar qua gezondheid. Ook zijn ze nog niet gecheckt door een dierenarts. Ook willen we zelf rustig de tijd hebben om te kijken of we er eventueel 1 willen houden. Op jonge leeftijd kunnen we nog niet zien welk kitten qua karakter, gezondheid en looks goed bij de cattery past. Op dit moment is het dus ook niet mogelijk om te reageren op deze kittens.

We houden onze website en social media pagina’s altijd goed bij. Hier kun je actuele informatie vinden en zien of er kittens beschikbaar zijn. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Indien je interesse hebt in een kitten uit een specifieke combinatie (zie ook onze planning), dan kun je natuurlijk altijd contact op nemen.

Als je interesse hebt in een beschikbaar kitten, nodigen we je graag uit om eens langs te komen om kennis te maken. Zo kunnen we kijken of er een klik is tussen jou en het kitten, en tussen ons. Beiden zijn namelijk erg belangrijk!

Ook na de verhuizing van het kitten houden we graag contact met je, om te zien hoe het met het kitten gaat en hoe het kitten zich ontwikkeld. Ook staan we natuurlijk voor je klaar om al je vragen te beantwoorde

Translate »
error: Content is protected !!